Alles wat je wilt weten over verzending & bezorging

Wat zijn jullie bezorgkosten? Wat is de gemiddelde levertijd? En moet ik op de leverdatum thuis zijn? Regelmatig krijgen verschillende vragen over alles omtrent bestellen en bezorgen. Zoals u zich misschien kan voorstellen is het bezorgen van een pallet stenen niet hetzelfde als de bezorging van andere producten. Een pallet stenen weegt net wat meer dan een nieuw paar schoenen. Daarom informeren wij u op deze pagina over alles met betrekking tot het verzenden en bezorgen van onze producten.

 

Bezorgkosten

Standaard EUR 100,- bezorgkosten 

Wij hanteren een vast tarief van EUR 100,- bezorgkosten voor al onze bestellingen. Mocht u uw bestelling zelf willen afhalen dan is dit geen enkel probleem. Uiteraard hoeft u in dat geval geen bezorgkosten te betalen.

Uitgezonderde gebieden

Voornoemde transportkosten zijn niet van toepassing op bezorgingen in België, Duitsland en (de Wadden)eilanden. Voor deze gebieden worden de bezorgkosten op aanvraag bepaald. 

Geen opstapeling van transportkosten

Het kan zijn dat u producten van verschillende fabrikanten bestelt die direct uit de fabriek worden geleverd. Hoewel er meerdere transporten voor deze leveringen vereist zijn, rekenen wij altijd een vast bedrag. De transportkosten worden dus niet opgestapeld.  

 

 

Levering

Binnen 5 werkdagen bezorgd

Wij streven ernaar om bestellingen binnen 5 werkdagen te leveren. Voor bestellingen die buiten Nederland of op (de Wadden)eilanden worden bezorgd hanteren wij geen reguliere levertijd. De levertijd zal in die gevallen in overleg worden besproken. 

Gewenste leveringsdatum

Bij het plaatsen van een bestelling heeft u de mogelijkheid om een voorkeursdatum door te geven. Wij streven ernaar om de bestelling ook op deze datum bij u te bezorgen. Indien een voorkeursdatum niet haalbaar is, zullen wij contact met u opnemen om een nieuwe datum af te spreken.

Ik ben niet thuis, wat nu?

In principe is het geen probleem als u niet thuis bent. Laat dit echter zo snel mogelijk aan ons weten. In dat geval kunt u ons laten weten waar wij de bestelling mogen neerzetten. Ook zou u ons een foto kunnen sturen van de plek waar onze chauffeur de bestelling kan lossen. 

Controleren

Wij verzoeken u om de bestelling direct na de levering te controleren. Zo voorkomt u dat ongemak op het moment dat er bijvoorbeeld producten ontbreken of de kleur van producten afwijkt. Ook indien u schade ontdekt dient u dit zo snel mogelijk na de levering aan ons te melden. 

Schade rapporteren

Indien u schade aan de producten ontdekt is het zaak om op de juiste wijze te handelen. Volg de stappen hieronder.
-    U maakt foto’s van de producten terwijl deze nog op de pallet staan. Op deze wijze laat u zien dat de schade niet tijdens het eigen gebruik is ontstaan. Daarom raden wij u dus aan om de bestelling direct na aflevering te controleren;
-    U neemt contact met ons op. Hierbij ontvangen wij graag de specifieke klacht, inclusief foto’s van de vermeende schade. Wij zullen deze klacht snel mogelijk in behandeling nemen; 
-    Wellicht ten overvloede merken wij op dat u de producten met vermeende schade niet moet verwerken. Naast dat dit tot potentieel gevaarlijke situaties kan leiden kunnen wij de producten ook niet langer terugnemen. 
 

Retourneren

Heeft u materialen over?

Indien u na het verwerken nog materialen overhoudt kunnen wij deze helaas niet terugnemen. De producten kunnen immers niet langer als nieuw verkocht worden. 

Uw bestelling retourneren

Consumenten hebben een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dit betekent dat u het recht hebt om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de koopovereenkomst te herroepen en u de producten kan retourneren. Deze bedenktijd gaat in op de datum dat u de bestelling ontvangt. Om het herroepingsrecht op een juiste wijze in te roepen dient u de volgende stappen te doorlopen:

-    Binnen 14 dagen na aflevering maakt u bij ons schriftelijk melding van uw retourzending;
-    Na ontvangst van de melding binnen de genoemde 14 dagen, heeft u nog eens 14 dagen de tijd om de geleverde producten terug te sturen;
-    De retourkosten á circa € 350,- zijn voor rekening van u als koper;
-    Het risico dat gepaard gaat met het retourneren is voor u als koper;
-    Wanneer u de complete bestelling in originele staat, zoals geleverd, terugstuurt, betalen we het bedrag van uw factuur terug;
-    Wanneer u slechts een deel van de bestelling retourneert, blijven de transportkosten voor de levering gehandhaafd.
 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen de soorten straatstenen?

  Soort

  Bij Abelia maken we kortweg onderscheid tussen twee soorten straatstenen, ook wel wel klinkers genoemd: gebakken klinkers en betonnen klinkers. Naast een verschil in uitstraling zijn er nog aantal andere verschillen tussen beiden. Waar gebakken klinkers worden gemaakt van klein, laat het materiaal van een betonnen klinker zich al raden: beton. Dit brengt mee dat gebakken klinkers veel minder vatbaar zijn voor alg en mos dan betonnen klinkers. Naast dat gebakken klinkers dus minder onderhoud vergen, behouden zij tevens langer hun kleur en gaan de gebakken klinkers langer mee dan betonklinkers. Hoewel gebakken klinkers dus duurzamer van aard zijn, hebben betonklinkers het voordeel dat zij aanzienlijk goedkoper zijn. 

  Afwerking

  Straatstenen/klinkers kunnen ook onderscheiden worden door de wijze van afwerking. Het gros van de klinkers wordt getrommeld, waarbij de klinker (met zorg) over elkaar heen worden gerold. Door dit proces verliezen de klinkers hun scherpe randen en hoeken, hetgeen de steen verouderde en daardoor klassieke uitstraling geeft. Ongetrommelde klinkers worden daarentegen niet getrommeld. Dit geeft de steen een moderne en strakke uitstraling. 

  Formaat

  Belangrijk voor de uiteindelijke uitstraling van de bestrating van een tuin, terras of oprit is onder andere het formaat van de steen. Om het makkelijk te houden hebben wij ons assortiment Sierbestrating opgedeeld in overzichtelijke subcategorieën.

  1.    Waalformaat
  2.    Lingeformaat
  3.    Dikformaat
  4.    Keiformaat
  5.    Speciaal formaat

 • Wanneer/waarom kies ik voor straatstenen of tegels?

  De keuze voor straatstenen of tegels is in de eerste plaats afhankelijk van uw stijl en smaak. Waar straatstenen en tegels wel in verschillen is de sterkte. Straatstenen zijn dikker dan tegels, waardoor ze meer gewicht kunnen dragen en steviger zijn. Daarom zijn straatstenen doorgaans geschikter voor de bestrating van een oprit of parkeerplaats dan tegels. 


  Wilt u toch een oprit of parkeerplaats met een bepaalde tegel aanleggen? Dan is dit zeker mogelijk. Zo zijn er dikkere tegels (6 cm) die hier weldegelijk geschikt voor zijn. Bovendien kunt u stabiliteit aanbrengen in de ondergrond.  
   

 • Wat is een getrommelde steen?
  Straatstenen/klinkers kunnen worden onderscheiden door de wijze van afwerking. Het gros van de klinkers wordt getrommeld, waarbij de klinker (met zorg) over elkaar heen worden gerold. Door dit proces verliezen de klinkers hun scherpe randen en hoeken, hetgeen de steen verouderde en daardoor klassieke uitstraling geeft. Ongetrommelde klinkers worden daarentegen niet getrommeld. Dit geeft de steen een moderne en strakke uitstraling. 
 • Wat is het verschil tussen gebakken, keramisch en beton?

  Materiaal
  Het verschil tussen gebakken, keramische en betonnen bestrating is het materiaal. Alle drie de materialen hebben hun eigen eigenschappen. Welk materiaal esthetisch beter oogt verschilt daarnaast van persoon tot persoon. 

  Betonnen bestrating
  Betontegels en - klinker worden gemaakt van cement, grind, zand en water. De standaardkleur van beton is grijs, maar dit kan veranderen door in het productieproces kleurstoffen toe te voegen. Betonproducten staan bekend om hun voordelige prijs en moderne uitstraling.

  Gebakken bestrating
  Gebakken bestrating wordt gemaakt van gebakken rivierklei. Gebakken bestrating staat bekend om zijn duurzaamheid, kleurvastheid en het feit dat het een mooiere uitstraling krijgt naarmate de jaren voorbijgaan. In tegenstelling tot betonproducten ondervindt gebakken bestrating minder last van alg en os, waardoor gebakken klinkers minder onderhoud vergen. 

  Keramische tegels
  Hoewel keramische tegels net als gebakken klinkers van klei worden gemaakt, is het productieproces en het type klei dat gebruikt wordt wezenlijk anders.  Keramische tegels worden gemaakt van klei uit groeves. Keramische tegels hebben vele voordelen. Zo zijn de tegels water- en vuurbestendig, kleurvast en krommen en buigen de tegels niet.

 • Hoeveel zand heb ik nodig?

  Allereerst rekent u uit hoeveel m³ er in het oppervlak past. Dit berekent u met de onderstaande formule:

  Lengte x breedte x hoogte = Hoeveelheid m³

  Het feit dat zand vaak inzakt als het is aangelegd wordt inklinking genoemd. Als gevolg van inklinking is er dus iets meer zand nodig. Hier houdt u rekening mee door de hoeveelheid   te vermenigvuldigen met 1,1.

  Hoeveel m³ x 1,1 = Benodigde hoeveelheid m³

  Voorbeeld
  De aanleg van een zandbank van 4 meter bij 4 meter, met een hoogte van 20 cm. 
  4 x 4 x 0,2 = 3,2 m³.
  3,2 m³ x 1,1 = 3,52 m³. 
  Voor de aanleg van een zandbak van 4 bij 4 bij 0,2 is dus in totaal circa 3,52 m³ zand nodig. 

 • Welke steen gebruik ik voor de aanleg van een oprit?

  In principe kunt u alle stenen gebruiken voor de aanleg van een oprit. Indien u van plan bent om een oprit aan te leggen, raden wij echter aan om te kiezen voor stenen uit ons sierbestrating-assortiment. Hoewel in theorie ook metselstenen gebruikt kunnen worden, zijn de stenen uit het sierbestrating-assortiment specifiek voor de aanleg van bestrating gemaakt. Deze stenen zijn dan ook een stuk steviger dan metselstenen. 

  Hoewel de keuzemogelijkheden voor tegels een stuk beperkter zijn dan bij sierbestratingstenen (deze dienen ten minste 8 cm dik te zijn), zijn er zeker tegels die geschikt zijn voor de aanleg van een oprit. Deze tegels hebben wij ook in ons assortiment. Twijfelt u of een tegel of steen geschikt is? Neem dan snel contact met ons op.

 • Wat kan ik doen tegen onkruid?

  Onkruid vergaat niet zeggen ze? Bij Abelia Stenen denken we daar anders over. 
  Wij menen dat het probleem bij de kern moet worden aangepakt. Het gebruik van een onkruidverdelger of het wegbranden van onkruid zijn immers omslachtige manieren waardoor het onkruid steeds zal terugkeren. 

  Daarom bieden wij worteldoek, ook wel anti-worteldoek genoemd, aan. Worteldoek wordt onder de grond aangebracht om het onkruid tegen te houden. Zo zal u niet langer bezig blijven met het verwijderen van ongewenst onkruid.
   

 • Verkopen jullie stenen alleen per pallet?
  Dit hangt af van het type steen. Sommige stenen worden enkel per pallet verkocht. Andere stenen kunnen daarentegen per vastgesteld aantal m² verkocht worden. De rekentool op de productpagina zal automatisch de betreffende afnameverplichting vaststellen.
 • Wanneer gebruik ik banden en/of elementen?

  Opsluitbanden
  Opsluitbanden worden in de eerste plaats gebruikt om verzakking of verschuiving van bestrating te voorkomen. De bestrating wordt als het ware ‘opgesloten’. Dit zorgt ervoor dat u langer van de bestrating kunt genieten. Bovendien komt het gebruik van opsluitbanden de netheid van het straatbeeld als ook de veiligheid ten goede. 

  Naast dat opsluitbanden vanuit praktisch oogpunt meerdere toepassingen hebben, worden opsluitbanden ook toegepast vanwege de nette verzorgde uitstraling die de banden hebben. 

  Elementen
  Elementen hebben een grote verscheidenheid aan functionaliteiten. Bovendien verschilt de toepassing van het soort element. Zo worden L-elementen gebruikt voor het ophogen van tuinen of terrassen of als keerwanden. U-elementen worden daarentegen gebruikt als tuinmeubel, tuintafel of zitmeubel. Ook kunt u ervoor kiezen een u-element te gebruiken als verhoging voor bijvoorbeeld uw bloempotten of andere tuinartikelen. 
   

 • Wat is worteldoek?
  Worteldoek, ook wel anti-worteldoek genoemd, is een doek dat onder de grond wordt aangebracht om onkruid tegen te houden. Tegelijkertijd laat het doek wel water door. Naast dat worteldoek in de tuin wordt gebruikt, wordt het eveneens aangebracht onder bestrating, grind en houtsnippers.
 • Ik wil mortel maken. Wat heb ik nodig en in welke verhoudingen?

  Cement

  Zand

  Grind

  Betonmortel

  Verhouding = 1:2:3

  Voor 1m³ is benodigd:
   

  Portland cement

  300kg

  Metselzand*

  600kg

  Grind (8-16mm)*

  900kg

  Metselmortel

  Verhouding = 1:4

  Voor 1000 stenen is benodigd**:
   

  Metselcement

  175kg

  Metselzand

  700kg

  Voegmortel

  Verhouding = 1:4  

  Voor 10-15m² is benodigd:

  Portland cement

  25kg

  Voegzand

  100kg

  *I.p.v. metselzand + grind kan er ook enkel grindzand gebruikt worden.
  ** Geldt voor 1000 Waalformaat stenen.

 • Cement of mortel, wat heb ik waarvoor nodig?

   

    Situatie / Toepassing

    Product
    Het verwerken van metselstenen   Metselmortel
    Het maken van funderingen en vloeren   Betonmortel
    De bouw van bruggen, huizen, tunnels, etc.   Betonmortel
    Het voegen van metselwerk en bestrating   Voegmortel
    Het lijmen van steenachtige en minerale   ondergronden, waaronder keramiek   Lijmmortel
    Het verwerken van betonblokken en metselstenen   Portlandcement
    Het maken van metselmortel (samen met   metselzand en water)   Metselcement
Abelia Stenen gebruikt cookies om een optimale werking van de website te garanderen en om het gebruik van de site te analyseren. Meer weten over onze cookies? Bekijk dan ons cookie beleid.
 Cookies NIET accepteren